Smartwares

Start bouw nieuw distributie-, sales en services centrum Biesheuvel Techniek

De bouw kan beginnen! Wethouder van Economische Zaken en Kennisinfrastructuur van de gemeente Venlo, Stephan Satijn en Meino Noordenbos van de Biesheuvel Groep B.V. verrichtten 8 december de "eerste handeling", symbolisch voor start van de bouw!

Aan de Columbusweg in Venlo komt het nieuwe Biesheuvel Techniek distributie-, sales- en services centrum.

Afgelopen periode is in een razend tempo het voormalige betonnen gebouw van Nissin Food gesloopt en het terrein maakt nu plaats voor het moderne logistieke centrum van Biesheuvel Techniek. Ook het bouwproces zal razendsnel moeten verlopen want Biesheuvel neemt het in juli 2016 in gebruik. We rekenen dus op een zachte winter waarbij we medio januari uit de grond komen met de opbouw van de staalconstructie.

Het nieuwe distributie-, sales- en services centrum bestaande uit 18.000 m2 magazijn (waarvan 12.000 m2 voor Biesheuvel en 6.000 m2 wordt te huur aan de markt aangeboden), 400 m2 kantoor (deels saleskantoor en deels logistiek kantoor) en een mezzaninevloer van 1.500 m2 wordt gerealiseerd op een terrein van ca. 30.000 m2.

Het herontwikkelen (slopen van een bestaand gebouw voor nieuwbouw) is de meest primaire duurzame gedachte is en vanuit functioneel ruimtegebruik maatschappelijk gewenst.