Smartwares

Savills IM koopt onze core portfolio met 100.000 m2 logistiek vastgoed

Savills IM heeft drie distributiecentra gekocht, waarvan twee op bedrijventerrein Hazeldonk in Breda en een aan de Columbusweg in Venlo. Met een totale oppervlakte van circa 100.000 m² is dit tot nu toe de grootste logistieke portefeuille-deal van 2016.

Alle drie de gebouwen zijn ontwikkeld door HVBM Vastgoed. De objecten in Breda zijn langjarig verhuurd aan Zimmer Biomet en Lidl.
Het derde gebouw is het recent opgeleverde nieuwe logistieke center aan de Columbusweg in Venlo, waarvan het grootste compartiment langjarig is verhuurd aan Biesheuvel Techniek. Ongeveer eenderde van het object is verhuurd aan Janssen Distribution Services.

Frans van Toor, partner bij DTZ Zadelhoff verantwoordelijk voor Capital Markets: "Deze transactie laat zien dat de Nederlandse logistieke vastgoedmarkt zeer in trek is. Er zijn scherpe beleggingsresultaten te realiseren en de omvang van de transacties wordt steeds groter."

DTZ Zadelhoff en Swisslake adviseerden de verkoper. Boekel verzorgde namens verkoper de juridische begeleiding. De koper werd geadviseerd door Savills Building and Project Consultancy en juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff. JLL stond Savills IM commercieel bij.