Smartwares

Nieuw distributiecentrum voor één van ’s werelds toonaangevende vernieuwers in de Life Science industrie

HVBM Vastgoed heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor een nieuw te bouwen bedrijfsruimte aan de Fogostraat/Etnastraat in Amsterdam. De huurovereenkomst betreft ruim 8.000 m² logistieke ruimte, 768 m²  mezzanine en 473 m² kantoor (met mogelijkheid tot 6.000 m2 uitbreiding).Het courante object wordt op maat ontwikkeld en 1 december 2016 opgeleverd.


Het nieuwe distributiecentrum wordt in gebruik genomen door een van ’s werelds toonaangevende vernieuwers in de Life Sciences industrie.

Het bedrijf heeft reeds een vestiging in Amsterdam. Voorheen werd het logistieke proces uitbesteed maar zij gaat dit nu zelf doen. Bovenop de sterke groei biedt het ook voordelen om te centraliseren aan de  Fogostraat.
HVBM Vastgoed bleek de optimale partner te zijn voor deze Build to Suit uitdaging. 

In zeer nauwe samenwerking met zowel het Nederlandse als Amerikaanse betrokken team van de opdrachtgever en het gehele bouwteam is HVBM Vastgoed momenteel druk doende met de voorbereidingen. Een intensief proces zal uiteindelijk leiden tot een mooi doordacht plan dat voldoet aan strenge beeldkwaliteitseisen gerealiseerd op een goed en net bedrijventerrein.

De volgende partijen maakten deze samenwerking tot een succes:
Het gebouw is ontworpen door Architectenbureau Dedato uit Amsterdam.
SADC bemiddelde namens de gemeente Amsterdam voor de uitgifte van de grond.
In het gehele proces treedt NL real estate op als adviseur van huurder.