Smartwares

Nieuw distributiecentrum voor Moonen Packaging op bedrijventerrein De Kempen in Weert

Moonen Packaging heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met HVBM Vastgoed en  Beleggingsmaatschappij Bruil voor een nieuw te bouwen warehouse met hoofdkantoor op bedrijventerrein De Kempen in Weert.  Het ontwerp houdt rekening met de groeiambitie van Moonen Packaging en is CO2 neutraal. Het nieuwe pand sluit daarom ook naadloos aan bij de duurzame missie en visie van Moonen Packaging.

De ‘built to suit’ nieuwbouwontwikkeling betreft 1.761 m² kantoorruimte , 18.933 m² magazijnruimte en 1.443 m² mezzanine op een kavel ter grootte van 39.290 m². Het ontwerp van Quadrant4 houdt rekening met de groeiambitie van Moonen Packaging en voorziet in een toekomstige uitbreiding met circa 4.305 m² magazijnruimte.

Het duurzame en gasloze gebouw wordt door HVBM Vastgoed ontwikkeld en gerealiseerd volgens de laatste standaard in logistiek vastgoed. HVBM Vastgoed en Moonen Packaging streven naar een gebouw dat voldoet aan de BREEAM-standaard ‘Very Good’.

De extra stap – met liefde voor de planeet
“In Europa zijn we koploper in composteerbare verpakkingen, op basis van hernieuwbare grondstoffen. We zijn trots op het feit dat we een van de groenste bedrijven in Nederland zijn en winnaar van de 3e Lean & Green Star in duurzame logistiek,” aldus Gé Moonen, directeur bij Moonen Packaging. “Ons huidige pand bood onvoldoende ruimte voor onze duurzame ambities. We willen groeien, maar met liefde voor de planeet. Het nieuwe pand op De Kempen in Weert is niet alleen groter, maar vooral ook groener. Het pand wordt voorzien van zonnepanelen en is volledig CO2 neutraal. We kijken nu al uit naar de verhuizing!”

Het object zal medio 2020 door Moonen Packaging in gebruik worden genomen.

Moonen Packaging is van oorsprong een gerenommeerd en snelgroeiend familiebedrijf uit Weert. De onderneming is ruim 60 jaar geleden opgericht en uitgegroeid tot een toonaangevende en snelgroeiende distributeur van kostenefficiënte en milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen in de Benelux.

Medio 2018 is Moonen Packaging overgenomen door OptiGroup, een van de grootste leveranciers van business essentials in Europa met een omzet van € 1,5 mld. De nieuwe vestiging van Moonen Packaging in Weert moet bijdragen aan de verdere versterking van de marktpositie van OptiGroup in de Benelux.

Bij de totstandkoming van deze transactie werd Moonen Packaging begeleid door RSP Makelaars uit Eindhoven. HVBM Vastgoed en Beleggingsmaatschappij Bruil werden geadviseerd door Saelmans Makelaardij uit Weert.