Smartwares

Nieuw distributiecentrum en assemblagehal voor Beijer Ref

Op verzoek van Beijer Ref, een mondiaal opererende partner in koudetechniek en airconditioning, wordt door HVBM Vastgoed op bedrijventerrein Westfields in Oirschot een pand ontwikkeld waarin het Beijer Ref Support Center gevestigd zal worden.

Hierin zullen vier lokaal opererende dochter-bedrijven hun logistieke en overige backoffice activiteiten onderbrengen. Ook ECR-Nederland zal haar vertrouwde verkooplocatie in Nuenen verlaten en haar intrek nemen in het nieuwe pand.

Het nieuw te bouwen huurpand bevat 9.450 m2 logistieke ruimte en 2.735 m2 aan kantoorruimte. Het object wordt geheel op maat ontwikkeld en 1 december 2017 opgeleverd.

De vier bedrijven in de Benelux (Coolmark, ECR-Nederland, ECR-Belgium en Uniechemie) hebben veel kennis en ervaring. Binnen de nieuwe structuur kan nu door elk bedrijf afzonderlijk de commerciële dienstverlening van élk koeltechnisch project, binnen álle marktsegmenten, optimaal worden aangeboden.

Udo van der Meer (managing director) namens ECR: “Optimalisatie-in-de-keten is de drijfveer achter dit project. Samenwerking is daarom een must voor een succesvolle toekomst. Omdat het nieuwe pand helemaal op maat is ontworpen op een optimale locatie, zijn we een langjarige huurovereenkomst aangegaan.”

Met de grondlocatie op Westfields (18.707 m2) al in optie benaderde ECR enkele partijen, HVBM Vastgoed bleek uiteindelijk de beste partner te zijn voor deze mooie “Design & Build” opdracht.

Het grote multifunctionele magazijn wordt ingericht met stellingen en grotendeels geautomatiseerd door een Autostore installatie. Daarnaast komt er een ruimte met kraanbanen voor assemblage en een testruimte waarin het mogelijk is om met een zeer hoge luchtvochtigheid en over een groot temperatuur traject units te testen.

Architect (Van den Pauwert Architecten) heeft een inspirerend ontwerp van de voorzijde van het pand gerealiseerd. Het kantoorgedeelte van 3 lagen bevat o.a. een showroom en opleidingsruimte.

Adriaan Molenschot, directeur HVBM Vastgoed: “Wij zijn blij met deze uitstekende huurder in een Build to Suit gebouw op een super locatie tussen Eindhoven Airport en de A58!”

De adviseurs van dit project: Robin Storms (Storms International Property Services) en Hans Staal (StSt Vastgoed Adviseurs)