Smartwares

Nieuw distributie-, sales- en services centrum in Venlo voor Biesheuvel Techniek

Biesheuvel Techniek heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met HVBM Vastgoed voor haar nieuw te bouwen distributie-, sales- en services centrum aan de Columbusweg in Venlo.  De huurovereenkomst betreft ruim 12.000 m² logistieke ruimte, 1.500 m²  mezzanine en 1.400 m² kantoor. Het object wordt geheel op maat ontwikkeld en medio 2016 opgeleverd.

Met meer dan 700.000 artikelen en continu groeiend, is Biesheuvel Techniek een totaalleverancier voor alle onderhoud- en productiebenodigdheden. Biesheuvel Techniek levert een compleet assortiment Industrial Supplies en Industrial Up-Time Services om het productieproces optimaal te laten functioneren. Orders worden dagelijks en binnen 24 uur verwerkt.

Meino Noordenbos meldt voor Biesheuvel Groep B.V. ; “Na een grondig zoek- en selectie proces zijn medewerkers, directie team, IPH Group en aandeelhouders PAI verheugd met de volgende groei stap. Afgelopen jaren is prima door ons aan de Van Coehoornstraat en Winkelveldstraat gewerkt, maar nu gaan we door de € 100 mln omzet en zijn naar nr 2 positie op ons Industrieel distributeur vakgebied gegroeid. Venlo is een fijne locatie met goede gemeente hulp en biedt prima faciliteiten. Verdere groei ligt in ons bereik en ons nieuwe pand wordt maatwerk aan de A67. HVBM bleek de beste aanbieding te hebben en de grondeigenaar pakte de kans goed met ons op. Logistiek vakmaatwerk komt er en dat doen wij ook voor onze maak-en onderhoud klanten”.

Biesheuvel Techniek was direct gecharmeerd van de goede ligging en HVBM bleek de optimale aanbieding te kunnen doen.  Met logistiek adviesbureau Archicom is een gedetailleerd programma van eisen opgesteld. In nauwe samenwerking met Biesheuvel Techniek en het gehele bouwteam is HVBM Vastgoed momenteel druk doende met de voorbereidingen.

Adriaan Molenschot, directeur HVBM Vastgoed: “HVBM Vastgoed is sterk in “Build to Suit” voor o.a. logistieke projecten. Een huurder als Biesheuvel Techniek, welke zeer betrokken is bij haar huisvesting, past helemaal bij onze aanpak”.

Dit project is een mooi voorbeeld van duurzaamheid door herontwikkeling. Het oude gebouw dat momenteel op de kavel staat, wordt gesloopt en de kavel wordt nu in zijn totaliteit bebouwd.

Het nieuw te bouwen distributie-, sales- en services centrum kent een uitbreidingsmogelijkheid van 6.000 m²  welke ook direct wordt gerealiseerd. Zo wordt rekening gehouden met de groeiambities van Biesheuvel Techniek. In de tussenliggende periode wordt deze hoogwaardige magazijnruimte in de markt aangeboden.