Smartwares

Nieuw Build to Suit distributiecentrum van 40.000 m2 voor Hollister in Roosendaal

DC Halderberge VOF (samenwerkingsverband tussen HVBM Vastgoed B.V. en Wouda Invest B.V.) heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met Hollister Services B.V. voor een nieuw te bouwen warehouse op bedrijventerrein Borchwerf.  


De huurovereenkomst betreft ruim 30.000 m² logistieke ruimte, 3.560 m²  mezzanine en 1.080 m² kantoor. Het courante object wordt op maat ontwikkeld en eind 2017 opgeleverd.


Hollister is een onafhankelijk bedrijf dat medische hulpmiddelen en diensten ontwikkelt, fabriceert en op de markt brengt, en eigendom is van de werknemers. Hollister is al meer dan 95 jaar leverancier van medische hulpmiddelen en services aan zowel professionele zorgverleners als patiënten — en maakt een verschil in het leven van mensen over de gehele wereld.


Job Sonke, Manager European Distribution Center voor Hollister Incorporated: "Ons voortdurend succes in Europa maakt uitbreiding van onze productiecapaciteit in Europa noodzakelijk. Aangezien het bedrijf groeit, moet de distributiecapaciteit het gelijke tempo houden." 


In zeer nauwe samenwerking met Groenewout (adviseur Hollister) en het bouwteam is HVBM Vastgoed momenteel druk doende met de voorbereidingen. Een intensief proces zal uiteindelijk leiden tot een mooi doordacht plan dat voldoet aan strenge beeldkwaliteitseisen gerealiseerd op de logistieke hotspot Borchwerf.  


Adriaan Molenschot, directeur HVBM Vastgoed: “Een grootschalige Build to Suit ontwikkeling van een logistiek centrum voor een cooperate huurder als Hollister binnen 1 jaar, daar ligt onze uitdaging en kracht!”


Het nieuw te bouwen warehouse kent een uitbreidingsmogelijkheid van 11.000 m² logistieke ruimte, 1.200 m² mezzanine en 140 m² kantoor welke ook direct wordt gerealiseerd. Zo wordt rekening gehouden met de groeiambities van Hollister. In de tussenliggende periode wordt deze hoogwaardige magazijnruimte aan de markt aangeboden.


Cushman & Wakefield bracht de VOF partners HVBM Vastgoed en Wouda Invest bij elkaar.