HVBM Vastgoed verhuurt DC Charlotte Tilburg aan Smartwares Group 

HVBM Vastgoed en Smartwares Group hebben onlangs een langjarige huurovereenkomst gesloten voor een nieuw te realiseren distributiecentrum op bedrijventerrein Kraaiven in Tilburg. 

Deze ‘built to suit’ ontwikkeling van HVBM Vastgoed voor Smartwares Group bestaat uit ruim 45.000 m² logistieke kantoor- en bedrijfsruimte en wordt gerealiseerd op het voormalige Charlotteoord terrein in Tilburg. HVBM Vastgoed en Smartwares Group streven naar een gebouw dat voldoet aan de BREEAM-standaard ‘Excellent’.

Smartwares Group is in 1977 in Tilburg opgericht (destijds Tristar Europe) en sindsdien uitgegroeid tot een van de marktleiders in Europa in (smart) home appliances, safety en lighting, met diverse kantoren in Europa en Azië. Bekende merken van Smartwares Group zijn onder andere Princess, Tristar, Smartwares, Byron en Campart. De producten van Smartwares Group worden verkocht in meer dan 80 landen, zowel offline als online. Naast de eerder genoemde eigen merken levert Smartwares Group ook tal van private label merken aan Europa’s grootste e- en re-tailers.

Erik Raphael, CEO van Smartwares Group: “logistiek speelt een integrale rol in de propositie richting onze klanten. We streven er voortdurend naar de service aan onze klanten te verbeteren en kondigen daarom met groot genoegen de aankomende opening aan van ons nieuwe Europese distributiecentrum in Tilburg.
Het nieuwe EDC stelt ons in staat om een nog efficiëntere logistieke oplossing te implementeren waarmee we kunnen anticiperen op de continu veranderende supply chain en groei ambitie van Smartwares Group.”

Adriaan Molenschot, Managing Director van HVBM Vastgoed: “We zijn er bijzonder blij mee en trots op dat we op één van de laatste grote ontwikkellocaties in logistieke hotspot Tilburg een schitterende ontwikkeling mogen realiseren voor eindgebruiker Smartwares Group”. 

De bouw van DC Charlotte is onlangs gestart zodat het gebouw medio juli 2022 door HVBM Vastgoed aan Smartwares Group zal worden opgeleverd.

Smartwares Group werd bij deze transactie geadviseerd door Cushman & Wakefield.