HVBM Vastgoed start met bouw van nieuw distributiecentrum voor Stedin in Vianen

Op vrijdag 19 april is het startschot gegeven van de bouw van een nieuw distributiecentrum voor Stedin in Vianen.

Vanwege de verbouwing van het elektriciteitsnet heeft de netbeheerder veel meer materiaal nodig en dus ook ruimte nodig om het op te slaan. Met dit nieuwe distributiecentrum verdubbelt Stedin haar opslag ruimte in één klap naar 60.000 vierkante meter. Stedin neemt naar verwachting het pand halverwege 2025 in gebruik.

CFO Danny Benima: ,,Stedin heeft letterlijk meer ‘plankruimte’ nodig om al haar materiaal op te kunnen slaan. Van schroefjes tot transformatoren. Met dit nieuwe distributiecentrum zijn we straks in staat meer op voorraad te hebben. Als we meer op de plank hebben liggen zijn we ook minder vatbaar voor materiaaltekorten. Hierdoor worden we minder kwetsbaar en zorgen we ervoor dat ons technici sneller door kunnen met de verzwaring en uitbreiding van ons elektriciteitsnet.’’

4.000 verschillende materialen
Het nieuwe distributiecentrum komt op bedrijventerrein De Biezen in Vianen waar Stedin het pand langjarig huurt van HVBM Vastgoed. Het bedrijventerrein ligt op steenworpafstand van de plek waar de snelwegen A2 en A27 elkaar kruisen en op een paar minuten van de A12 en de A28. Het distributiecentrum heeft straks een oppervlakte van 34.000 vierkante meter voor de opslag van zo’n 4.000 verschillende soorten materialen. HVBM Vastgoed ontwikkelt het nieuwe distributiecentrum voor Stedin op basis van BREEAM-NL Nieuwbouw ‘Excellent’ richtlijnen. Stedin trekt voor haar nieuwe distributiecentrum € 50 miljoen uit.