Smartwares

HVBM Vastgoed ontwikkelt groot duurzaam DC voor Ingram Micro in Tilburg

Ingram Micro CLS Benelux B.V. heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met HVBM Vastgoed B.V. voor een nieuwe ontwikkeling op het bedrijventerrein Kraaiven in Tilburg. Ingram Micro gaat in dit moderne duurzame distributiecentrum voor de Bijenkorf de logistieke operatie verzorgen. Vanuit het distributiecentrum worden de warenhuizen bevoorraad en de e-commerce activiteiten afgehandeld.
 
De huurovereenkomst betreft 31.246 m² magazijnruimte, 6.546 m² mezzanine en 3.233 m² kantoorruimte.
 
Het duurzame en gasloze gebouw wordt op maat ontwikkeld en gerealiseerd volgens de hoogste standaard in logistiek vastgoed. HVBM en Ingram Micro streven naar een gebouw dat voldoet aan de BREEAM-standaard Outstanding.
 
Het object zal medio 2019 door Ingram Micro in gebruik worden genomen.
 
Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services
Ingram Micro CLS verzorgt de logistiek voor de grootste webshops van Nederland waaronder die van de Bijenkorf. Door de verlenging van het partnerschap tussen Ingram Micro en de Bijenkorf is de samenwerking met HVBM Vastgoed gezocht. Met de bouw van het nieuwe distributiecentrum wordt een toekomstbestendige logistieke operatie gerealiseerd. Ingram Micro zorgt er hiermee voor dat de Bijenkorf de beloftes aan haar klanten kan waarmaken. Ingram Micro is inmiddels gestart met de werving van nieuwe medewerkers.

De Bijenkorf
De Bijenkorf heeft warenhuizen in 7 steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amstelveen, Eindhoven en Maastricht. Daarnaast ook webshops voor Nederland en België. Met het houden van een centrale voorraad in één distributiecentrum realiseert de Bijenkorf een snellere service voor haar klanten. De Bijenkorf hecht veel waarde aan duurzaam ondernemen. Dit nieuwe pand met BREEAM certificering past daar bij.

Adriaan Molenschot, HVBM Vastgoed: “Geduld is een schone zaak! We hebben bewust gewacht op de perfecte kandidaat voor deze locatie. Hierbij onderscheiden we ons weer: Build to Suit ontwikkelingen voor toonaangevende gebruikers!”

De bouw is inmiddels gestart en verloopt voorspoedig.
   
De marketing van het project werd verzorgd door CBRE.