HVBM Vastgoed en Bruil ontwikkelen een nieuw vers-distributiecentrum voor PLUS in Deventer

HBC – een samenwerking tussen HVBM Vastgoed en Bruil Bouw Groep – ontwikkelt een nieuw, modern en duurzaam vers-distributiecentrum voor supermarktketen PLUS, de nieuwgevormde coöperatie na de fusie tussen PLUS en Coop. 

Op A1 Bedrijvenpark West in Deventer wordt er op 13 hectare grond een toekomstbestendig distributiecentrum ontwikkeld en gebouwd. Om de bouw van het distributiecentrum mogelijk te maken heeft HBC een kavel van de gemeente gekocht. HBC heeft een deel van haar eigen gronden op het A1 Bedrijvenpark verkocht aan de gemeente om de aanleg van de openbare ruimte op het terrein mogelijk te maken. 

PLUS en Coop vormen door de recente fusie de derde grootste servicesupermarkt van Nederland. Coop heeft al een vers-distributiecentrum in Deventer, in de Solingenstraat, dat verhuist naar de nieuwe locatie zodra de nieuwbouw klaar is. De belangrijke werkgeversrol die Coop in Deventer vervult, blijft onder de vlag van PLUS dus intact en wordt uitgebreid vanwege de groeiambities.

Rowell Versleijen, directeur supply chain PLUS: “Samen hebben we enorme groeiambities. En om voorbereid te zijn op groei, is een nieuw, toekomstbestendig vers-distributiecentrum nodig. Vanuit deze nieuwe locatie in Deventer en de bestaande locatie in Barendrecht worden straks al onze winkels dagelijks voorzien van alle versproducten.”

Wethouder Thomas Walder: "Mooi dat we op deze manier een grote werkgever in Deventer houden, en daarmee dus veel banen. En het is goed nieuws voor het te ontwikkelen westelijke deel van A1 Bedrijvenpark, daar kunnen we nu ook echt aan de slag”.

PLUS en HBC streven samen naar het opleveren van een toekomstinclusief pand dat aan de hoogste en meest recente duurzaamheidseisen en -wensen voldoet. Het nieuwe vers-distributiecentrum wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 aan PLUS opgeleverd.