HVBM Vastgoed en Bruil leveren DC Deventer op aan PLUS 

Het nieuwe distributiecentrum in Deventer is door HBC opgeleverd aan PLUS. Het distributiecentrum wordt de komende tijd verder ingericht en gevuld met duizenden versproducten. Eind mei gaan de eerste leveringen richting de supermarkten. 

Tony Vendrig, directeur Supply Chain PLUS: “Met de opening van dit nieuwe vers distributiecentrum ronden we de supply chain integratie van PLUS en COOP af. We kunnen de producten nu efficiënter, duurzamer en verser bij de klant krijgen. Daar doen we het voor!”

Hoge duurzaamheidseisen 
Bij de ontwikkeling van het nieuwe distributiecentrum hebben duurzaamheidseisen een belangrijke rol gespeeld. Het gebouw en het omliggende terrein zijn circulair en natuur-inclusief ontworpen. Energie wordt opgewekt met een eigen zonnestroominstallatie van ruim 14.000 zonnepanelen met een geïnstalleerd vermogen van 8 MWp, waarmee jaarlijks ruim 7 miljoen kWh aan zonnestroom wordt opgewekt. Voor medewerkers creëert PLUS een prettige en sfeervolle werkomgeving, met veel daglicht en een fijn klimaat. Dankzij al deze inspanningen is het BREEAM Excellent ontwerpcertificaat behaald.  

Ruimte voor onderverhuur
Bij oplevering wordt niet het volledige distributiecentrum door PLUS gebruikt. Daarom wordt een gedeelte van circa 15.000 m² kantoor- en logistiek bedrijfsruimte voor onderverhuur aangeboden. 

Björn Bertrand, directeur Vastgoed PLUS: “DC Deventer is een state-of-the-art distributiecentrum dat voldoet aan hoge duurzaamheidseisen. Dat de bouw zo strak is verlopen is een groot compliment voor onze bouw- en ontwikkelpartner en alle onderaannemers.” 

Over DC Deventer
Het nieuwe distributiecentrum gaat het bestaande distributiecentrum in Deventer vervangen. Het gebouw is 77.000 m² groot en staat op een kavel ter grootte van ruim 13 hectare en is daarmee drie keer zo groot als het huidige distributiecentrum. In het pand liggen straks 3.500 unieke versproducten, die via de 142 dockdeuren in de vrachtwagens worden geladen richting de 280 PLUS en Coop winkels die het distributiecentrum belevert. 

Het nieuwe vers distributiecentrum van PLUS op A1 bedrijvenpark in Deventer is een ontwikkeling van HBC, een samenwerking tussen HVBM Vastgoed en Bruil Bouw Groep. 

Adriaan Molenschot, algemeen directeur HVBM Vastgoed: “We zijn trots op het behaalde resultaat. Het is het gevolg van de uitstekende samenwerking tussen HVBM Vastgoed, Bruil, PLUS, Gemeente Deventer en alle betrokken bouwpartners. Met dit circulaire distributiecentrum, dat voldoet aan hoge duurzaamheidseisen leveren we een waardevolle bijdrage aan de ambities van dit mooie bedrijf.”