Decathlon, Tilburg

Decathlon Nederland kiest voor logistieke hotspot Tilburg

Decathlon heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met HVBM Vastgoed voor een nieuw te realiseren distributiecentrum  ter grootte van circa 45.000 m² in Tilburg.

Decathlon heeft tot deze stap besloten vanwege de stormachtige groei van zijn winkels en verkopen op de Nederlandse markt. Waar eind 2012 nog drie winkels van Decathlon in Nederland gevestigd waren (Amsterdam Zuidoost, Kerkrade en Best), zal half november met de opening van de winkel in Nijmegen alweer de 20e Decathlon winkel openen.

HVBM Vastgoed kocht recent op Bedrijventerrein Kraaiven in Tilburg een grootschalige herontwikkelingslocatie waarop het nieuwe distributiecentrum voor Decathlon gerealiseerd zal worden.  Het distributiecentrum – naar ontwerp van Dedato Architecten - zal door Decathlon gebruikt gaan worden voor de bevoorrading van de Nederlandse winkels.  Het distributiecentrum, dat naar verwachting medio 2020 open zal gaan, zal in eerste instantie werk bieden aan ruim 150 medewerkers.

Het distributiecentrum wordt gebouwd in twee fases. De eerste fase bestaat uit twee units met een totale oppervlakte van 31.716 m² kantoor-, mezzanine en magazijnruimte. Dit gedeelte zal medio mei 2020 aan Decathlon worden opgeleverd. 
De tweede fase van het distributiecentrum omvat 13.197 m² kantoor- en magazijnruimte en wordt aansluitend gerealiseerd en in gebruik genomen.

Het hoogwaardige en duurzame gebouw wordt door HVBM Vastgoed ontwikkeld en gerealiseerd volgens de laatste standaard in logistiek vastgoed. HVBM Vastgoed en Decathlon streven naar een gebouw dat voldoet aan de BREEAM-standaard ‘Excellent’.

Rohan Uijlings, directeur Vastgoed van Decathlon in Nederland: “We willen onze klanten nóg beter van dienst zijn en onze winkels nog beter kunnen bevoorraden. De moderne consument wil niet lang meer wachten op zijn aankopen en daarom doen we deze belangrijke investering die hand in hand gaat met onze gezonde groei in Nederland. Juist in Brabant voelt Decathlon zich goed thuis met onze vestigingen in Best, Breda, Eindhoven en Tilburg. Het is mooi dat naast onze logistieke verbetering ook nog eens 150 mensen aan het werk kunnen gaan bij ons.”

“Dit is pas echt duurzaam ontwikkelen; voor een eindgebruiker op een herontwikkelingslocatie met aansprekende architectuur!”, aldus Adriaan Molenschot, directeur HVBM Vastgoed.

Decathlon wordt gedurende het huisvestingstraject geadviseerd door DC&I Experts in Logistiek Vastgoed.