Ingram Micro / De Bijenkorf, Tilburg

BREEAM OUTSTANDING e-commerce DC van De Bijenkorf en Ingram Micro in Tilburg officieel geopend!


Op 29 augustus ontvingen De Bijenkorf, Ingram Micro en HVBM Vastgoed een goed  gezelschap in het gloednieuwe distributiecentrum van ruim 82.000 m2 voor de feestelijke opening.

Na een uitgebreide rondleiding door het duurzame logistieke gebouw het officiële moment; Wethouder Berend de Vries van de gemeente Tilburg en Commissaris van de Koning Wim van de Donk knippen het lint door en spreken de aanwezigen toe.

Het door Dedato Architecten ontworpen  gebouw is op maat ontwikkeld en gerealiseerd  voor Ingram Micro en de Bijenkorf. Tijdens de feestelijke opening ontvingen ontwikkelaar en verhuurder HVBM Vastgoed en de huurders Ingram Micro en de Bijenkorf uit handen van BREEAM Adviseur Quadrant4 tevens het BREEAM Outstanding certificaat, de hoogste duurzaamheidsstandaard in logistiek vastgoed.

Het dak van het gebouw is voorzien van zonnepanelen die ruim 3 Megawatt aan elektriciteit opwekken, voldoende om zowel de huurders van het gebouw alsmede  ruim 600 huishoudens te voorzien van stroom. Het is een energieneutraal pand waar geen gebruik wordt gemaakt van gas. Daarnaast wordt het gebouw door toepassing van  warmtepompen  en een WKO-installatie (warmte- en koudeopslag waardoor bodemenergie gebruikt wordt voor het verwarmen en koelen van het gebouw) effectief gekoeld en verwarmd.

Ingram Micro verzorgt in dit moderne duurzame distributiecentrum de logistieke operatie voor de Bijenkorf. Vanuit het distributiecentrum worden de warenhuizen bevoorraad en de e-commerce activiteiten afgehandeld.

Pieter Heij, Directeur Multichannel de Bijenkorf: “We zijn trots dat we een nieuw distributiecentrum hebben waarin duurzaamheid en de medewerker centraal staan. Het is een fijne plek om te werken en onze klanten de beste service te bieden. Zo worden bestellingen die voor 22.00 uur gedaan zijn, de volgende werkdag kosteloos thuisbezorgd. Dit gebeurt nu op een nog duurzamere manier.”

“Tijdens deze ontwikkeling hebben we zeer prettig samengewerkt met Ingram Micro en De Bijenkorf. Een pluim voor ons bouwteam en adviseurs voor het realiseren van het meest duurzame logistieke gebouw van dit moment! “, aldus Adriaan Molenschot, directeur HVBM Vastgoed.