Aftrap realisatie zonnedak  PLUS distributiecentrum in Deventer

Met de symbolische plaatsing van het eerste zonnepaneel hebben PLUS, HBC en KiesZon de aftrap gegeven voor de bouw van de zonnestroominstallatie op het dak van het gloednieuwe distributiecentrum van PLUS in Deventer. 

Ruim 14.000 zonnepanelen met een geïnstalleerd vermogen van 8 MWp zorgen vanaf de ingebruikname voor een jaarlijkse productie van ruim 7 miljoen kWh aan zonnestroom, waarmee het gehele distributiecentrum van energie wordt voorzien. Dat is, ter vergelijking, genoeg om jaarlijks 2.800 gemiddelde Nederlandse huishoudens te voorzien van stroom. In termen van CO2 reductie zal het zonnedak ervoor zorgen dat er naar verwachting zo’n 4.800 ton minder CO2 wordt uitgestoten. 

In opdracht van HBC verzorgt KiesZon, dochterbedrijf van Greenchoice, de ontwikkeling en de bouw van de zonnestroominstallatie. Na oplevering zal Everday voor PLUS de operations en maintenance van de installatie gaan verzorgen.

Duurzame toekomst
De realisatie van de zonnestroominstallatie draagt volgens Björn Bertrand, directeur Vastgoed PLUS, bij aan de hoge duurzaamheidsambities van PLUS. “Onze duurzaamheidsambities weerspiegelen zich niet alleen in de producten die we verkopen, maar ook in andere aspecten van onze bedrijfsvoering. Ons nieuwe distributiecentrum, met een dak vol zonnepanelen die ons zelfvoorzienend maken, is daar een goed voorbeeld van. Zo bouwen we samen met HBC niet alleen aan een nieuw distributiecentrum, maar ook aan een duurzamere toekomst. We zijn blij dat KiesZon ons hier wederom bij helpt.” 

De komende tijd gaat KiesZon aan de slag met de installatie van de zonnestroominstallatie. Johan ter Borg, Algemeen Directeur KiesZon: “Met het zonnedak als basis en technologische innovaties , werken we hard aan de verduurzaming van Nederland. In dit partnership met PLUS zetten we hiervoor een mooie nieuwe stap.”

Adriaan Molenschot, directeur HVBM Vastgoed, is tevreden over de samenwerking met PLUS en met KiesZon bij de totstandkoming van deze businesscase: “Met de investering in de zonnestroominstallatie voegen we waarde toe aan ons vastgoed en bieden we onze huurder groene energie waarmee een win-win situatie ontstaat voor alle partijen.”

Het nieuwe vers distributiecentrum van PLUS op A1 bedrijvenpark in Deventer is een ontwikkeling van HBC, een samenwerking tussen HVBM Vastgoed en Bruil Bouw Groep.