Hollister, Roosendaal

Nieuwe buurman voor EnTrada en Sacha Shoes: Pick Up Point Ahold!

Maak van je auto een winkelwagen! De slogan van de nieuwe gratis service van Albert Heijn. Je bestelt je boodschappen online en haalt deze wanneer het uitkomt op bij het zogenaamde Pick Up Point.

Op 13 december opende het Tilburgse afhaalpunt voor boodschappen van Albert Heijn op bedrijventerrein Katsbogten; het 1ste nieuwbouw Pick Up Point van Nederland.

Wethouder Erik de Ridder haalde als eerste een hoeveelheid boodschappen op, deze waren door Albert Heijn geschonken aan 'broodpater' Gerrit Poels.

HVBM ontwikkelde voor Ahold een magazijn met kantoor in enkele maanden. Een groot gedeelte van het buitenterrein is door een luifel van ruim 300 m2 overdekt zodat de boodschappen door een medewerker van Albert Heijn droog in de auto kunnen worden gezet. 

Klanten kunnen tussen 8.00 en 22.00 uur de boodschappen ophalen welke zij eerder via internet hebben besteld, het afhalen is gratis en er wordt geen minimaal bestelbedrag gevraagd. Het afhaalcentrum moet door het vele aan- en afrijden natuurlijk erg goed bereikbaar zijn, mede om deze reden is voor de locatie Katsbogten gekozen. 

Het online winkelen en het veranderende koopgedrag van de consument nemen een enorme vlucht. Het Nieuwe Winkelen (HNW) heeft veel impact op de logistieke processen, het bestaande winkelvastgoed en de invulling van binnensteden.

Adriaan Molenschot: “met de ontwikkeling van het Pick Up Point voor Ahold op een goede periferische locatie proberen wij als ontwikkelaar vooruitstrevend te zijn en een soort van pioniersrol te vervullen”.

Dat dit onderwerp HVBM integreert blijkt tevens uit het thema dat zij gekozen heeft voor de inspiratiesessie tijdens de jaarlijkse EnTrada Panorama Party: Het Nieuwe Winkelen.

Het afhaalcentrum is de nieuwe buurman van de eveneens door HVBM ontwikkelde kantoortoren EnTrada en het distributiecentrum van Sacha Shoes.