Hollister, Roosendaal

Het door HVBM ontwikkelde “Gouden distributiecentrum” door Forever Direct zelf aangekocht

Gisteren kon er geproost worden met een goed glas champagne! HVBM sloot een prachtige deal met Forever Direct Properties B.V., de vastgoedentiteit en het zusterbedrijf van Forever Direct E.U. Zij heeft het door HVBM ontwikkelde EMEA distributiecentrum op bedrijventerrein Borchwerf aangekocht.

Adriaan Molenschot en Martin Zegers (managing director Forever Direct Europe) tekenden 11 maart beiden vol trots de koopovereenkomst. Adriaan: “Een grotere eer van werk bestaat niet!”

In eerste instantie wilde Forever Direct E.U. het gebouw van HVBM Vastgoed huren en werd een langjarige huurovereenkomst afgesloten. Maar nu het gebouw gereed is, is Forever Direct er zo happy mee dat ze toch besloten heeft het te kopen en haar eerste recht van koop uit te oefenen. Het totale beleggingsvolume van deze transactie is € 15 mln.

In deze tijd van krapte op de financieringsmarkt geeft dat HVBM de armslag voor nieuwe projecten.

Er was veel belangstelling want HVBM ontving meerdere biedingen met een BAR tussen de 7,25 en 7,5%.

Een ‘opsteker’ voor de markt dat in deze economische moeilijke tijden zoveel buitenlandse beleggers belangstelling tonen. De deal illustreert de groeiende krapte op de markt voor hoogwaardig logistiek vastgoed.

CBRE trad bij deze transactie als adviseur op.